Een andere kijk op voeding (Reviews)
19-11-2021 | Bertine d’Anjou
Na 1,5 jaar corona wordt steeds duidelijker wat echt belangrijk is om in balans te blijven.
De corona-crisis maakt duidelijk hoe belangrijk gezondheid is.
Als je niet goed voor jezelf zorgt kun je niet voor een ander zorgen.
Je leerde me dat voeding effect heeft op alle energieniveaus.
De verantwoording voor mijn gezondheid in eigen hand te nemen!
Deze cursus vind ik van onschatbare waarde.
2-5-2020 | Bertine d’Anjou
Juist ook door de coronacrisis, denk ik elke dag aan wat ik van je geleerd heb en ben zo dankbaar dat ik dat allemaal op het juiste moment heb geleerd!
Ik wordt er nu elke dag mee uitgedaagd; Het is hier mega druk! Zowel in de winkel als in het gezin.
En dan in balans blijven… en die minuutjes voor mezelf pakken… Ik begin er de dag mee: oefeningen en een goed ontbijt. En sluit er de dag mee af: ademhalingsoefeningen en lekker slapen!
Ik heb al een paar keer terug gekeken in mijn aantekeningen. M.n. de Chinese orgaanklok en de manier van aandacht voor het bereiden van het eten.
En heus betrap ik mezelf wel eens op terugval in oude gewoontes… Gelukkig maar….; weet ik ook waar ik het voor doe! 😉
Het coronavirus brengt een nieuwe balans op aarde en met alles wat ik geleerd heb, ga ik nu makkelijker met deze nieuwe balans mee!
11-3-2020 | Marie van de Lente
De cursus was nieuw voor mij, dat vond ik wel spannend.
Er werd natuurlijk veel over voeding gesproken!
Mirjam vertelde over yin en yang, orgaanklok, de 5 elementen! Stimulatie, circulatie etc… veel te veel om op te noemen.
Allemaal nieuw, erg interessant en gebracht op zo’n leuke, kundige manier.
Alles werd goed besproken en alle vragen beantwoord.
Zelf heb ik heel veel geleerd!
Ik ging ieder keer weer met veel enthousiasme, veel plezier en nieuwsgierigheid naar de cursus toe.
4-3-2020 | Elly van Eijk
Ik kende Mirjam al als gepassioneerde Qigong en TaiChi docente.
Al vaker had ik in het verleden workshops/cursussen over gezonde voeding gevolgd en toen ik van haar nieuwe cursus ‘Een andere kijk op voeding’ hoorde, was ik direct geïnteresseerd.
De cursus bleek een waardevolle aanvulling op de reeds opgedane kennis over gezonde voeding.
‘Een andere kijk op voeding’ geeft een inzicht in Oosterse (Chinese) wijsheden omtrent voeding, maar vertaalt deze naar onze Westerse wereld. Aan bod komen de Chinese voedingsleer, het yin/yang principe, de vijf elementen….en dan noem ik nog lang niet alles. Buiten deze theoretische kennis deelde Mirjam diverse recepten met ons, om thuis te ervaren wat voeding ‘met je doet’, want dat is wat ze steeds benadrukte: Probeer te voelen wat het effect is!
Er was zelfs een proeverij avond, waarop ze ons de verschillende smaken liet ervaren, met ter afsluiting een heerlijk stukje dadeltaart.
Heel veel interessants geleerd, teveel om op te noemen eigenlijk. In een prettige, ontspannen sfeer.
Gelukkig hebben we een uitgebreide en duidelijke samenvatting van de lesstof gekregen, zodat we een en ander nog eens na kunnen lezen. Wat ik zeker vaak ga doen.